Születésnapok ma

Alekszejev Tamara ezüstérmes lett a kairói világkupán!

Rendkívül jól sikerült az évkezdés Alekszejev Tamarának, aki a világkupa sorozat első állomásán, Kairóban – miután a négy magyar lány közül egyedüliként képviselte hazánkat a döntő napján – ezüstérmet nyert.

Tamara már az úszást kicsit jobban kezdte, mint a selejtezőben (02:20.07) és remek vívásával (25/10) másodikként zárta a számot. A bónusz víváson nem sikerült plusz pontot szereznie. Kállai Ákos tájékoztatása szerint a lovagláson relatíve jó lovat kapott, de nagyon szépen oldotta meg a nehézségeket úgy, hogy pozícióban maradjon (293 pont).

A kombinált számot így a harmadik helyről kezdte. Az első két körben sajnos nem sikerült igazán a lövészete, majd két fantasztikus sorozattal folytatta,  és kitartó futásával a dobogó második fokáig jutott.

“Ennél szebb kezdést el sem lehet képzelni! Bár a selejtezőből csak Tamarának sikerült továbbjutnia, ő az éremért futott! Tamara nagyon keményen megdolgozott ezért az ezüstért. Annak ellenére, hogy nincs még csúcsformában, végig az esélyesek között maradt. Ezt az eredményt a szívének és hihetetlen koncentrációjának köszönheti. Összeszedetten vívott, nagyon jól találta meg a távolságokat és a helyes tempót.

Az első két lövészete után kissé megijedtem, hiszen mögötte erős futók jöttek fel, de aztán valami átfordult benne és ugyan nem könnyedén, de hihetetlen erővel oldotta meg a feladatot és lett második. Nagyon nagy dicséret neki! – összegzett Kállai Ákos, női szövetségi kapitány.

Részletes eredmények

Fotó: UIPM

2018.03.02.

Friss hírek

Biztató előjelek – Junior Országos Bajnokság

Biztató előjelek – Junior Országos Bajnokság

A hosszú hétvége alkalmat adott arra, hogy csütörtökön és pénteken rendezzék meg az öttusázók junior...

Sporttörténelmi világbajnokság lesz jövőre Budapesten

Sporttörténelmi világbajnokság lesz jövőre Budapesten

Már 500 nap sincs hátra a fővárosi, olimpia kvalifikációs öttusa-világbajnokságig, amellyel egy időb...

Borsa Miklós búcsúztatása

Borsa Miklós búcsúztatása

Borsa Miklós. egykori öttusázó, a Magyar Állami Operaház posztumusz örökös tagja és nyugalmazott műs...

A MOL Mester-M Díjjal jutalmazta a kiemelkedő munkát végző tanárokat és edzőket

A MOL Mester-M Díjjal jutalmazta a kiemelkedő munkát végző tanárokat és edzőket

Korponai István,mesteredző a díjazottak sorában! A MOL az Új Európa Alapítványon keresztül idén újab...

Képgaléria

Junior OB 2018 2019 VB/Sajtótájékoztató Képek a mátraházi edzőtáborból Öttusa Magazin az M4-en/2018/1.rész U19 OB és Mizsér Jenő Emlékverseny/Fotók