Születésnapok ma

Alekszejev Tamara ezüstérmes lett a kairói világkupán!

Rendkívül jól sikerült az évkezdés Alekszejev Tamarának, aki a világkupa sorozat első állomásán, Kairóban – miután a négy magyar lány közül egyedüliként képviselte hazánkat a döntő napján – ezüstérmet nyert.

Tamara már az úszást kicsit jobban kezdte, mint a selejtezőben (02:20.07) és remek vívásával (25/10) másodikként zárta a számot. A bónusz víváson nem sikerült plusz pontot szereznie. Kállai Ákos tájékoztatása szerint a lovagláson relatíve jó lovat kapott, de nagyon szépen oldotta meg a nehézségeket úgy, hogy pozícióban maradjon (293 pont).

A kombinált számot így a harmadik helyről kezdte. Az első két körben sajnos nem sikerült igazán a lövészete, majd két fantasztikus sorozattal folytatta,  és kitartó futásával a dobogó második fokáig jutott.

“Ennél szebb kezdést el sem lehet képzelni! Bár a selejtezőből csak Tamarának sikerült továbbjutnia, ő az éremért futott! Tamara nagyon keményen megdolgozott ezért az ezüstért. Annak ellenére, hogy nincs még csúcsformában, végig az esélyesek között maradt. Ezt az eredményt a szívének és hihetetlen koncentrációjának köszönheti. Összeszedetten vívott, nagyon jól találta meg a távolságokat és a helyes tempót.

Az első két lövészete után kissé megijedtem, hiszen mögötte erős futók jöttek fel, de aztán valami átfordult benne és ugyan nem könnyedén, de hihetetlen erővel oldotta meg a feladatot és lett második. Nagyon nagy dicséret neki! – összegzett Kállai Ákos, női szövetségi kapitány.

Részletes eredmények

Fotó: UIPM

2018.03.02.

Friss hírek

Bronzérmes a magyar fiú csapat az U24-es Eb-n

Bronzérmes a magyar fiú csapat az U24-es Eb-n

Az idén Drzonkowban megrendezett U24-es Európa-bajnokság férfi döntő napján 10 nemzet 26 versenyzője...

Ezüstérmes lett a női csapat az U24-es Európa-bajnokságon

Ezüstérmes lett a női csapat az U24-es Európa-bajnokságon

Drzonkowban rendezték meg idén az U 24-es korosztály Európa-bajnokságát, ahol a női döntő napján nyo...

KATONAI ÖTTUSA-VB: KEDDEN RAJTOL A BUDAPESTI TORNA

KATONAI ÖTTUSA-VB: KEDDEN RAJTOL A BUDAPESTI TORNA

Jövő kedden kezdődik és szombatig tart a 46. katonai öttusa-világbajnokság Magyarországon, amelynek...

Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

Szeptember 19-én, szerda este meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója, négyszeres olimpiai bajnok...

Képgaléria

Coubertin nap Csepelen 2018 Felnőtt Öttusa VB 2018 Laser Run verseny /Budapest Urban Games Balczó 80 Öttusa Magazin az M4-en/2018/6.rész