Születésnapok ma

Alekszejev Tamara ezüstérmes lett a kairói világkupán!

Rendkívül jól sikerült az évkezdés Alekszejev Tamarának, aki a világkupa sorozat első állomásán, Kairóban – miután a négy magyar lány közül egyedüliként képviselte hazánkat a döntő napján – ezüstérmet nyert.

Tamara már az úszást kicsit jobban kezdte, mint a selejtezőben (02:20.07) és remek vívásával (25/10) másodikként zárta a számot. A bónusz víváson nem sikerült plusz pontot szereznie. Kállai Ákos tájékoztatása szerint a lovagláson relatíve jó lovat kapott, de nagyon szépen oldotta meg a nehézségeket úgy, hogy pozícióban maradjon (293 pont).

A kombinált számot így a harmadik helyről kezdte. Az első két körben sajnos nem sikerült igazán a lövészete, majd két fantasztikus sorozattal folytatta,  és kitartó futásával a dobogó második fokáig jutott.

“Ennél szebb kezdést el sem lehet képzelni! Bár a selejtezőből csak Tamarának sikerült továbbjutnia, ő az éremért futott! Tamara nagyon keményen megdolgozott ezért az ezüstért. Annak ellenére, hogy nincs még csúcsformában, végig az esélyesek között maradt. Ezt az eredményt a szívének és hihetetlen koncentrációjának köszönheti. Összeszedetten vívott, nagyon jól találta meg a távolságokat és a helyes tempót.

Az első két lövészete után kissé megijedtem, hiszen mögötte erős futók jöttek fel, de aztán valami átfordult benne és ugyan nem könnyedén, de hihetetlen erővel oldotta meg a feladatot és lett második. Nagyon nagy dicséret neki! – összegzett Kállai Ákos, női szövetségi kapitány.

Részletes eredmények

Fotó: UIPM

2018.03.02.

Friss hírek

A legjobb hazai öttusázókat díjazták

A legjobb hazai öttusázókat díjazták

Kovács Sarolta és Marosi Ádám vehette át az év felnőtt versenyzőjének járó díjat a Magyar Öttusa Szö...

Sárfalvi Béla nevét viseli az új csepeli tornacsarnok

Sárfalvi Béla nevét viseli az új csepeli tornacsarnok

Hosszas előkészületek után elkészült a Csepel Öttusa és Vízi Sport Egyesület új, többfunkciós tornac...

Németh István, Deutsch ma 60 éves!

Németh István, Deutsch ma 60 éves!

Németh István 1978 és 1985 között a Budapesti Honvéd SE öttusázója volt, majd a Testnevelési Főiskol...

Balczó András Pest megye díszpolgára lett

Balczó András Pest megye díszpolgára lett

  Pest megye közgyűlése díszpolgári címet adományozott Balczó Andrásnak kimagasló sportolói ere...

Képgaléria

Diapolo Elit Bajnokság 2018, Győr Laser Run VB-Dublin 2018 CISM 46. Katonai Öttusa VB 2018 Coubertin nap Csepelen 2018 Felnőtt Öttusa VB 2018