Születésnapok ma
 

Fantasztikus magyar sikerekkel kezdődött az U24-es Európa-bajnokság!

Magasra tette a lécet a magyar küldöttség a Lengyelországban zajló U24-es Európa-bajnokság első napján. A kontinensviadal nyitónapján a női döntőt rendezték, és három magyar lányért szoríthattunk. Remek hír számunkra, hogy Simon Sarolta ezüstérmet szerzett, Zs. Tóth Anna negyedik lett és Palkovics Karolina is kiválóan teljesített, hiszen hetedik helyen végzett. Mindez azt jelentette, hogy a magyar csapat megnyerte az Európa-bajnokságot!

Simon Sarolta fantasztikusan vívott. 31 győzelmet aratott és toronymagasan nyerte ezt a számot, amiért 262 pont került a neve mellé. A medencében a középmezőnyben végzett, méghozzá 2:28.69-es idővel, ami a 15. helyre volt elég ebben a tusában és 253 pont járt érte. A lovaglás kimondottan jól sikerült számára. Hibátlan teljesítmény, 300 pont, hatodik hely, így ekkor már tudni lehetett, hogy a dobogós helyezés mindenképpen meglehet számára. A kombinált szám végén valósággá is vált az éremszerzés, hiszen Simon Sarolta végül a második helyen érkezett a célba, megszerezve ezzel a magyar küldöttség első érmét Lengyelországban. A kombinált számban egyébként hetedik lett, 13:18.63-as idővel, így végül 1317 ponttal zárta az Eb-t.

Zs. Tóth Anna is nagyon jól szerepelt. Vívásban harmadik (27 győzelem, 240 pont), úszásban hatodik (2:17.87, 275 pont, lovaglásban tizedik (293 pont), a kombinált számban pedig 11. lett (13:44.77). 1284 pontos összpontszáma a negyedik helyre volt elég, ami nagyon szép teljesítmény. Palkovics Karolina is kitett magáért és a csapatért. Ő hetedik lett, 1271 pontot gyűjtve. 18. lett vívásban, 10. helyen végzett úszásban, 8. lett lovaglásban és a nagyon előkelő ötödik idővel zárta a kombinált számot.

Simon Sarolta második, Zs. Tóth Anna negyedik és Palkovics Karolina hetedik helyezése és pontszáma azt jelentette, hogy csapatban a mieink nyerték meg az Európa-bajnokságot, így az első napon máris két magyar érem született.

Egyéniben egyébként a házigazdák öttusázója, a lengyel Natalia Dominiak lett a győztes (1325 pont), és a litván Aurelia Tamasauskaite (1304 pont) állhatott fel a dobogó legalsó fokára.

„Úgy jöttünk ki, hogy a szezonnak már tulajdonképpen vége volt és megkezdtük az alapozó munkát a következő évre. Ennek ellenére azt mondtuk, hogy tapasztalatszerzésnek jó lesz ez a verseny, ráadásul nemzetközi mezőnyben, versenykörülmények közepette erősödhetnek a versenyzőink. Mindhárman nagyon jól lovagoltak. Ami érdekes volt, hogy a létszám miatt kétszer egy tusra vívtak, ami Sacinak és Annának is kiválóan sikerült. Az első körben nagyon kiemelkedően teljesítettek és nagy dolog volt, hogy a második körben is el tudták viselni a terhet, hiszen magasra tették a lécet az első körben. Megbirkóztak a feladattal és fontos tapasztalatokkal gazdagodtak. A kombinált szám is érdekes volt, hiszen egy fedett teniszpálya volt a helyszín, így alkalmazkodni kellett a körülményekhez. De ez is sikerült, ráadásul úgy, hogy éremért küzdhettek. Elégedett vagyok mindhármukkal és gratulálok az eredményeikhez. Mivel a szezon zárásán már túl vagyunk, így most már elmondhatjuk, hogy nagyon jól kezdtük az új szezont.” – értékelt a helyszínen Kállai Ákos a nők szövetségi kapitánya.

Galéria

Részletes eredmények: http://www.pentathlon.org.pl/wyniki/wyniki-xml/?id_event=683

 2017.10.19.

Friss hírek

UIPM New Format tesztverseny

UIPM New Format tesztverseny

Csütörtöktől vasárnapig  (04.22-25.) Budapest ad otthont a New Format nemzetközi tesztversenynek, am...

Kasza Róbert bronzérmes! (VK II. Szófia)

Kasza Róbert bronzérmes! (VK II. Szófia)

  Kasza Róbert a múlt heti ezüstérme után ezúttal bronzérmes lett a szófiai Világkupán. De brav...

Gulyás Michelle megnyerte a szófiai Világkupát!

Gulyás Michelle megnyerte a szófiai Világkupát!

Fantasztikus magyar sikert hozott a szófiai Világkupa, amelyen Gulyás Michelle páyafutása során elős...

A férfiak is száz százalékosak Szófiában

A férfiak is száz százalékosak Szófiában

Férfi versenyzőink is sikerrel vették az első akadályt a szófiai Világkupán. Az A csoportban Kasza R...

Képgaléria

Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03. New Pentathlon Format 2020.09.15.