Születésnapok ma

Tomaschof Soma és Farkas Martin is bemutatkozott!

Kedden az előző nappal ellentétben már összesen három futamot rendeztek úszásban, a mieink pedig a másodikban voltak érdekeltek. Tomaschof Soma és Farkas Martin nagyon jól kezdett, talán még az utolsó forduló előtt is vezetett, de végül be kellett érniük a negyedik hellyel saját futamukban, ahol Argentína diadalmaskodott – a dél-amerikaiak 1:52.11-gyes ideje egyébként messze a legjobb volt, hiszen több mint egy másodperccel megelőzték Koreát, és majdnem hárommal Bulgáriát. A magyar váltó 1:57.18 alatt teljesítette a távot, amely a 19 fős nemzetből a 11. helyre volt elég, és 316 pontot jelentett.

Következhetett a mostanában kritikusnak számító vívás, ahol sokat javultak a mienk helyezésben és pontszámban is. Tomaschof Soma és Farkas Martin összesen 20 győzelmet számlált 16 vereség mellett, és a bónuszvívásban is tudtak mérkőzést nyerni. Összesen 221 pontot gyűjtöttek vívásban, amelyet egyébként a fehérorosz férfi váltó zárt az élen, míg a mieink – Bulgáriával holtversenyben – a negyedikek lettek.

Ezek után a magyar csapat összesen 537 ponttal rendelkezett, és a fehérorosz, egyiptomi, orosz és bolgár csapat után az 5. helyről várhatta a lovaglást.

Ott egy picit meggyűlt a bajuk a Dórikára és Melisszára keresztelt lovakkal, hiszen két hiba mellett egy alkalommal nem sikerült azonnal átugrani az akadályt. A fiúk végül 1 perc, 50 másodperc alatt fejezték be a lovaglást, teljesítményükért pedig 268 pontot kaptak. Összesítésben így 805 ponttal várhatták az utolsó, kombinált számot, méghozzá a 12. helyről, 40 másodperccel lemaradva az élen álló oroszoktól.

Rendkívül szoros volt az élmezőny, így mindenképpen szinte hibátlan lövésre és futásra lett volna szükség a magyar duótól. Ez sokáig jól is működött, hiszen sikerült előre lépnünk a 9. helyre, és a 6. helyezett sem volt messze.

Az utolsó lövése azonban rosszul sikerült Somának, hiszen sajnos csak az 5 másodperces időlimit után ment el futni, így az addig megszerzett előny, egy pillanat alatt oda lett. A Tomaschof Soma – Farkas Martin férfi váltónk végül a 12. helyen zárta a junior világbajnokságot. Az aranyérmet egyébként Korea, a második helyet Spanyolország, míg a harmadikat Fehéroroszország szerezte meg. Csütörtökön és pénteken az egyéni versenyek selejtezőit rendezik Székesfehérváron.

„Úszásban azt gondolom, hoztuk azt a teljesítményt, amire képesek vagyunk” – kezdte az értékelését Martinek János, a férfi válogatott szövetségi kapitánya. Majd hozzátette:

„Vívásban jól teljesítettünk, hiszen a 19 csapatból 4.helyen végeztünk, ami abszolút jónak tekinthető, és ekkor csak 19 pontra volt tőlünk az első helyezett. Ezután jött a lovaglás, ahol úgy tűnt, kellemes párost sorsoltunk, de a kazah versenyzők kicsit átformálták ezt a képet, hiszen az egyik ugrást nem is tudta teljesíteni. Emiatt Martinnak is csak másodikra lett meg az ugrás, viszont ezzel nem csak 10 pontos hibát gyűjtött, hanem időveszteséget is szenvedett a magyar páros. Ezt követően – mivel annyira szoros volt a mezőny – vissza is csúsztunk rögtön az 5. helyről a 12.-re. Az utolsó, kombinált számban Farkas Martin nagyon jó lövészettel és futással felzárkózott a 9. helyre, amit Soma is hozott az első körében, hiszen öt kísérletből hozta az első lövészetet, és jól is futott. Az utolsó sorozatban azonban sajnos beragadt, nem tudott kijönni, és 50 másodperc után tudott csak a mezőny után eredni. Így viszont ahonnan indult, oda jutottunk vissza.”

Részletes eredmények

_BBV0283 _LD48095

Fotó: Buza Virág

2017.08.09.

 

Friss hírek

JÖVŐ HÉTEN KEZDŐDIK SZÉKESFEHÉRVÁRON A NU SKIN FELNŐTT ÖTTUSA EURÓPA-BAJNOKSÁG

JÖVŐ HÉTEN KEZDŐDIK SZÉKESFEHÉRVÁRON A NU SKIN FELNŐTT ÖTTUSA EURÓPA-BAJNOKSÁG

Jövő héten, július 17. és 23- között rendezik Székesfehérváron a Nu Skin Felnőtt Öttusa Európa-bajno...

Egyiptomi sikerrel zárult az egyetemi világbajnokság Budapesten

Egyiptomi sikerrel zárult az egyetemi világbajnokság Budapesten

Az öttusa egyetemi világbajnokság mai zárónapján a csapatok versenyét rendezték. Az első helyen az e...

A lengyel mix váltó nyert az öttusa egyetemi vb-n

A lengyel mix váltó nyert az öttusa egyetemi vb-n

Az egyetemi öttusa világbajnokság harmadik versenynapján lengyel aranyérem született. A Marta Kobeck...

Réti Kamilla ötödik lett az I. Öttusa Egyetemi Világbajnokságon

Réti Kamilla ötödik lett az I. Öttusa Egyetemi Világbajnokságon

Az Egyetemi Világbajnokság női döntő napján Elena Micheli megnyerte az úszást és a kombinált számot,...

Képgaléria

Photo gallery/Nu Skin European Championships Öttusa Egyetemi Világbajnokság 2018 U17,U19 Eb_Drzonkow 2018 Laser Run City Tour 2018 VK #4 Szófia 2018