Születésnapok ma

Zs. Tóth Anna és Varga Eszter világbajnok lett Székesfehérváron!

Délelőtt fél tízkor indult a nap a székesfehérvári Csitáry G. Emil Uszodában, ahol a nők váltóversenye kezdődött. Tizenhat nemzet harminckét sportolója vágott neki az úszásnak, köztük a magyar junior páros, Zs. Tóth Anna és Varga Eszter. A mieink kiválóan kezdtek, hiszen úszásban a második helyen végeztek, csak egyetlen ponttal kevesebbet gyűjtve, mint az olasz Tognetti-Micheli duó. Utóbbiak 2:06.12-es ideje 298, míg a magyarok 2:06.56-os időeredménye 297 pontot ért. Csak egyetlen századmásodperccel maradtak el tőlünk az oroszok, akik így szintén 297 ponttal várhatták a vívást.

A második számban a magyarok ott folytatták, ahol az elsőben abbahagyták:  az argentin duóhoz hasonlóan ugyanis Zs. Tóth Anna és Varga Eszter összesen húsz győzelmet szerzett vívásban, és csak tíz alkalommal szenvedett vereséget. Ráadásul a bónusz vívás is remekül sikerült a mieinknek, hiszen – bár csak kétszer kellett a pástra lépniük – mind az oroszokat, mind az argentinokat megverték. Mindez azt jelentette, hogy a lovaglást megelőzően Magyarország nevével kezdődött az ideiglenes sorrend, hiszen két számot követően Zs. Tóth Anna és Varga Eszter összesen 542 pontot gyűjtöttek! A magyar páros mögött az Olaszország és Argentína következett, előbbi 534, utóbbi pedig 528 egységet gyűjtve eddig.

Szikrázó napsütésben, és több mint 25 fokos melegben rendezték meg a lovaglást, ahol ezúttal is az addig legalacsonyabb pontszámmal rendelkező nemzet kezdett. Ennek köszönhetően a magyar páros mutathatta be utoljára tudását, és ezúttal sem kellett csalódnunk. A mieink hibátlan teljesítményt nyújtva, maximális, azaz 300 pontot kaptak!

Összetettben így 18 másodperces előnyt kovácsoltak össze az olaszokkal szemben. Az utolsó, kombinált számot is jól kezdte Zs. Tóth Anna, aki mind lövésben, mind futásban remekelt. A vezető pozíciónk így akkor is megmaradt, amikor Anna váltott Varga Eszterrel. Mögöttünk Olaszország és Guetamala harcolt az ezüstéremért, de úgy látszott, tőlünk nem mehet elvenni az aranyérmet. Nem is lehetett!

Zs. Tóth Anna és Varga Eszter egész nap parádés teljesítményt nyújtva, teljesen megérdemelten és magabiztosan szerzett junior világbajnoki címet Székesfehérváron! A magyar váltó mögött végül az olaszok futottak be másodiknak, míg Guatemala lett a harmadik.

“Baromi jók voltak, és minden számban nagyon egységesen szerepeltek.”- mondta Kállai Ákos. A női válogatott szövetségi kapitánya hozzátette: “A legrosszabb helyezésük egész nap a második hely volt, és a két legkritikusabb számban is ragyogóan teljesítettek. A kombinált számban csak 3 másodpercet kaptak a guatemalai csapattól, akik 25 másodperces hátrányból indultak ránk. Az úszással már megalapozták az egész napot,és aztán egy jó hangulatú vívást sikerült produkálniuk, ahol ugyan volt egy kisebb hullámvölgy, de kimásztak onnan is. A hazai pálya és közönség lehet, hogy az elején egy kicsit nyomasztotta őket, de hála Istennek nem nagyon. Hogy a többiekre ez hogy hat, azt nem tudom, de bízzunk benne hogy nekik is löketet ad, ahelyett hogy nyomasztaná őket.”

A hazai rendezesű Junior Vb kedden a férfi váltó küzdelmeivel folytatódik.

Részletes eredmények

Fotó: Buza Virág

2017.08.08.

Friss hírek

JÖVŐ HÉTEN KEZDŐDIK SZÉKESFEHÉRVÁRON A NU SKIN FELNŐTT ÖTTUSA EURÓPA-BAJNOKSÁG

JÖVŐ HÉTEN KEZDŐDIK SZÉKESFEHÉRVÁRON A NU SKIN FELNŐTT ÖTTUSA EURÓPA-BAJNOKSÁG

Jövő héten, július 17. és 23- között rendezik Székesfehérváron a Nu Skin Felnőtt Öttusa Európa-bajno...

Egyiptomi sikerrel zárult az egyetemi világbajnokság Budapesten

Egyiptomi sikerrel zárult az egyetemi világbajnokság Budapesten

Az öttusa egyetemi világbajnokság mai zárónapján a csapatok versenyét rendezték. Az első helyen az e...

A lengyel mix váltó nyert az öttusa egyetemi vb-n

A lengyel mix váltó nyert az öttusa egyetemi vb-n

Az egyetemi öttusa világbajnokság harmadik versenynapján lengyel aranyérem született. A Marta Kobeck...

Réti Kamilla ötödik lett az I. Öttusa Egyetemi Világbajnokságon

Réti Kamilla ötödik lett az I. Öttusa Egyetemi Világbajnokságon

Az Egyetemi Világbajnokság női döntő napján Elena Micheli megnyerte az úszást és a kombinált számot,...

Képgaléria

Photo gallery/Nu Skin European Championships Öttusa Egyetemi Világbajnokság 2018 U17,U19 Eb_Drzonkow 2018 Laser Run City Tour 2018 VK #4 Szófia 2018