Születésnapok ma

Kasza Róbert megvédte címét!

Rendhagyó módon, a férfiak döntőjét rendezték a Nu Skin Országos Bajnokság első napján. Kasza Róbertet egyáltalán nem zavarta meg az, hogy ezúttal nem vasárnap, hanem szombaton kellett bizonyítania, ugyanis nagyon magabiztos versenyzéssel, immáron ötödik egyéni bajnoki címét gyűjtötte be.

Kasza Róbert korábban 2012-ben, 2014-ben, 2015-ben és tavaly bizonyult a legjobbnak. A mostani versenyen 18 győzelmet aratott a vívásban és mindössze nyolc veresége volt. Remekelt a többi számban is, ugyanis a víváshoz hasonlóan a lovaglást is megnyerte, méghozzá hibátlan teljesítménnyel. A kombinált számot az élről kezdte, az őt követő Marosi Ádámmal és Málits Istvánnal szemben 20 másodperc volt az előnye, és nem is engedte ki a kezéből a győzelmet. Fantasztikus versenyzéssel, teljesen megérdemelten nyerte meg a bajnokságot.

“Vívásban az utolsó három asszót elvesztettem, ami bosszantott, de talán jobb is, hogy nem volt tetemesebb előnyöm a befejező szám előtt, mert így jobban odafigyeltem – értékelt az MTI-nek. – Az ötödik bajnoki címem után megcélzom Sárfalvi Péter teljesítményét, aki hatszor lett magyar bajnok” – tette hozzá. Az öttusasport csúcstartója egyébként a bajnoki győzelmeket tekintve az a Balczó András, aki nyolcszor tudott bajnokságot nyerni.

A szombati versenyen a második Harangozó Bence lett, míg harmadikként a sérülés után idén először versenyző Marosi Ádám végzett.

BBV_5792

“Azt kértem tőle, hogy a kombinált számban csak nyolcvan százalékosan fusson, nehogy rásérüljön. Annyit akartam látni, hogy egyben van-e, és ezt láttam is” – mondta Martinek János szövetségi kapitány. Marosi az idény elején azért nem versenyzett, mert az olimpia után későn kezdte el a felkészülést, majd lovas balesetet szenvedett, megsérült a combközelítő izma és a dereka. Komoly kihívó lehetett volna, de nem indult az OB-n Demeter Bence, aki kisebb csípősérüléssel bajlódik.

Megható pillanattal zárult a 2017-es országos bajnokság, ugyanis Tibolya Péter itt jelentette be, hogy befejezi sportolói pályafutását. Tibolya Péter csapatban és váltóban világbajnok tudott lenni.
“Az utolsó nyolcszáz méter szörnyű volt, mert ott tudatosult bennem, hogy ez az utolsó versenyem – mondta az MTI-nek, hozzátéve, hogy a sportágtól nem szakad el, az UTE szakosztály-igazgatójaként tevékenykedik tovább. – Ez jó, mert 22 öttusával töltött év után nem tudnám elképzelni a sportág nélkül az életem.”
Az országos bajnokság programja holnap a női döntővel folytatódik.

BBV_5868

Eredmények:
egyéni:
1. Kasza Róbert (KSI SE) 1457 pont
2. Harangozó Bence (Volán Fehérvár) 1436
3. Marosi Ádám (BHSE) 1429

csapat:
1. Volán Fehérvár A (Harangozó Bence, Málits István, Demeter Gergely) 4278
2. BHSE (Marosi Ádám, Szép Balázs, Tomaschof Soma) 4233
3. KSI SE A (Kasza Róbert, Burckmann Gergő, Regős Gergely) 4203

BBV_5831

Vasárnap a női versenyt rendezik.

Részletes eredmények

BBV_5714 BBV_5802

Fotó: Buza Virág

2017.06.10.

Friss hírek

VERSENYKIÍRÁS UTÁNPÓTLÁS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

VERSENYKIÍRÁS UTÁNPÓTLÁS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

1. A verseny célja: 2018. évi egyéni és csapat utánpótlás bajnoki helyezések eldöntése. Válogató ver...

Rendes évi közgyűlés

Rendes évi közgyűlés

A 2018. május 14-én összehívott rendes évi közgyűlés aktuális napirendi pontját a jelenlévők  megsza...

Pécsi Gábor Fair Play díjat kapott

Pécsi Gábor Fair Play díjat kapott

A Magyar Olimpiai Bizottság fair play bizottsága május 14-én tartotta éves díjátadó gáláját a Danubi...

A korábban tervezett júliusi időpont helyett szeptemberben rendezik meg jövőre a budapesti olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokságot.

A korábban tervezett júliusi időpont helyett szeptemberben rendezik meg jövőre a budapesti olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokságot.

Gallai István, a hazai sportági szövetség főtitkára hétfőn az MTI-nek elmondta, hogy a változtatás a...

Képgaléria

World Cup #3/ photos Nu Skin Felnőtt OB- fotók U19 VB 2018 Caldas da Rainha Világkupa #2 Los Angeles 2018 Junior OB 2018