Születésnapok ma
 

Csanádi nap- Újabb sportemlékmű Zuglóban

Huszonkilencedik alkalommal rendeztek Csanádi-napot az Őrnagy utcai iskolában, mely esemény nem számított jubileumnak, ám arra már előzetesen számítani lehetett, hogy a szervezők megadják a módját az ünneplésnek. Mert az elmúlt huszonnyolc évben mindig így tettek. De nézzük, miben volt azért más ez az ünnepség, mint a korábbiak?

Egyrészt, hogy először látogatott az intézménybe az ötszörös olimpiai bajnok tornász, az Izraelben élő Keleti Ágnes, aki, ha már elfogadta a szervezők meghívását, a kézjegyét is otthagyta az Őrnagy utcában. Az idei Csanádi-nap díszvendégei – a már említett Keleti Ágnes mellett a szintén olimpiai bajnok Köteles Erzsébet, Ihász Kálmán, Csom Lajos és Székely Bulcsú, illetve több olimpikon és világ- és Európa-bajnoki érmes sportoló, az öttusázók közül Kasza Róbert is – a kéznyomatukat adták a zuglói iskolának, amely a jövőben ily módon is emléket állít a legkiválóbb magyar sportolóknak.

A huszonkilencedik Csanádi-napon több hagyományos eseményre is sort kerítettek. A vendégek megkoszorúzták Csanádi Árpád, Schlegel Oszkár és Deák Ferenc emléktábláját, míg az udvaron a sportbemutatókkal tarkított ünnepségen több díjat is átadtak. A Zsivótzky Gyuláról elnevezett elismerést Szelley Áron, a Kozma-díjat Kovács Béla, a Fábián Dezső-kitüntetést Magyari Alda, a Deák Ferenc-díjat Csikós Levente, a Cséfay Sándor-díjat Tóth Eszter, a Palánta-díjat Boldizsár Dominika, az Elek Ilona-díjat Marchall Zita, a Schlegel Oszkár-díjat Tamási Péter, míg a Csanádi Árpád elismerést Farádi Szabó Edina vehette át.

Forrás:http://olimpia.hu/ujabb-sportemlekmu-zugloban

Fotó: Róth Tamás

2017.05.30.

Friss hírek

Fair Play felhívás 2019

Fair Play felhívás 2019

A MOB Fair Play Bizottsága pályázatot hirdet „Fair Play” díjak elnyerésére. Meghosszabbított határid...

Athlete365 Career+ workshop

Athlete365 Career+ workshop

A versenyzők felkészítése a sportpályafutás utáni életre Az Apollo Consulting Kft. (Mizsér Attila) é...

Milliós támogatás és szakmai mentorálás várja a jövő bajnokait Újra itt van a Szentkirályi Tehetségprogram

Milliós támogatás és szakmai mentorálás várja a jövő bajnokait Újra itt van a Szentkirályi Tehetségprogram

Idén harmadik alkalommal rajtol a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai támogatásával a Szentkirályi Teh...

Magyar versenyigazgatója lett a nemzetközi öttusaszövetségnek

Magyar versenyigazgatója lett a nemzetközi öttusaszövetségnek

A nemzetközi öttusaszövetség (UIPM) főtitkára, Ms. Shiny Fang hivatalosan is tájékoztatta szövetségü...

Képgaléria

Évzáró 2019 Diapolo Elit Bajnokság fotói Masters Európa-bajnokság 2019 Gyömrő UIPM Laser Run Világbajnokság 2019 mix váltó UIPM Laser Run Világbajnokság 2019 férfi egyéni