Születésnapok ma
 

Csanádi nap- Újabb sportemlékmű Zuglóban

Huszonkilencedik alkalommal rendeztek Csanádi-napot az Őrnagy utcai iskolában, mely esemény nem számított jubileumnak, ám arra már előzetesen számítani lehetett, hogy a szervezők megadják a módját az ünneplésnek. Mert az elmúlt huszonnyolc évben mindig így tettek. De nézzük, miben volt azért más ez az ünnepség, mint a korábbiak?

Egyrészt, hogy először látogatott az intézménybe az ötszörös olimpiai bajnok tornász, az Izraelben élő Keleti Ágnes, aki, ha már elfogadta a szervezők meghívását, a kézjegyét is otthagyta az Őrnagy utcában. Az idei Csanádi-nap díszvendégei – a már említett Keleti Ágnes mellett a szintén olimpiai bajnok Köteles Erzsébet, Ihász Kálmán, Csom Lajos és Székely Bulcsú, illetve több olimpikon és világ- és Európa-bajnoki érmes sportoló, az öttusázók közül Kasza Róbert is – a kéznyomatukat adták a zuglói iskolának, amely a jövőben ily módon is emléket állít a legkiválóbb magyar sportolóknak.

A huszonkilencedik Csanádi-napon több hagyományos eseményre is sort kerítettek. A vendégek megkoszorúzták Csanádi Árpád, Schlegel Oszkár és Deák Ferenc emléktábláját, míg az udvaron a sportbemutatókkal tarkított ünnepségen több díjat is átadtak. A Zsivótzky Gyuláról elnevezett elismerést Szelley Áron, a Kozma-díjat Kovács Béla, a Fábián Dezső-kitüntetést Magyari Alda, a Deák Ferenc-díjat Csikós Levente, a Cséfay Sándor-díjat Tóth Eszter, a Palánta-díjat Boldizsár Dominika, az Elek Ilona-díjat Marchall Zita, a Schlegel Oszkár-díjat Tamási Péter, míg a Csanádi Árpád elismerést Farádi Szabó Edina vehette át.

Forrás:http://olimpia.hu/ujabb-sportemlekmu-zugloban

Fotó: Róth Tamás

2017.05.30.

Friss hírek

Pierre de Coubertin Ifjúsági Kupa 2022-ben

Pierre de Coubertin Ifjúsági Kupa 2022-ben

2019 elejétől a nemzetközi öttusaszövetség (UIPM) egy olyan új forma létrehozásán dolgozik az Ifjúsá...

Elmarad a UIPM kongresszus és az ifjúsági vb is

Elmarad a UIPM kongresszus és az ifjúsági vb is

A Nemzetközi Öttusaszövetség (UIPM) nem rendezi meg idei kongresszusát, és a szervezet végrehajtó bi...

VERSENYKIÍRÁS LASER RUN ZÁRÓ VERSENY IDŐRENDJE 2020. JÚLIUS 25.

VERSENYKIÍRÁS LASER RUN ZÁRÓ VERSENY IDŐRENDJE 2020. JÚLIUS 25.

Ideje: 2020. július 25. Helyszín: Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eredményhirdetés: azonnal a helyszín...

Klasszis magyar sportolók SUP-oltak a Dunán

Klasszis magyar sportolók SUP-oltak a Dunán

Újító jelleggel csatlakozott az Ötpróba-sorozathoz a SUP sportág; ennek alkalmából rendeztek szerda...

Képgaléria

New Format tesztverseny a Beach Sport Fesztiválon/FOTÓK Benedek Ferenc búcsúztatása/Galéria Fotók/Photos/Peridot Indoor Competition 2020 Peridot Fedett pályás verseny 2020 sajtótájékoztató Várpalotai Olimpiai Baráti Kör kiállítása