Születésnapok ma

Fantasztikus zárás a kecskeméti világkupán! Aranyérmes a Kovács-Demeter kettős!

Minden napra jutott egy érem a mieinknek a kecskeméti öttusa világkupaversenyen, ahol a mai napon a vegyes váltók küzdelmét rendezték. A záró számra a Kovács Sarolta, Demeter Bence párost nevezték a kapitányok és mindez remek döntésnek bizonyult. Természetesen az, hogy Kovács Sarolta az egyéni versenyben bronzérmet, Demeter Bence pedig a férfiak egyéni versenyében ezüstérmet nyert, már előre vetítette, hogy egy kiváló formában lévő váltó képviseli a magyar színeket Kecskeméten. A magyar vegyes váltó végül megnyerte a világkupát, így a szombati bronz és a vasárnapi ezüstérem után a legfényesebb medáliából is szerzett a magyar küldöttség.

Tizennégy páros vett részt a hétfői versenyben és a mieink hatodik helyen zárták az első tusát az úszást, ahol 2×100 métert kellett teljesítenie a versenyzőknek. Vívásban fantasztikusan szerepelt a magyar váltó. Olyannyira, hogy nem volt jobb a Kovács, Demeter kettősnél. A lovas pályán a három akadályverés, valamint az időtúllépés miatt levontak ugyan a mieinktől, de még így is az élről vághattak neki a záró tusának, a kombinált számnak. Kovács Sarolta és Demeter Bence rajt-cél győzelmet aratott, ugyanis nem csak az első helyről rajtolt, de meg is tartotta a legelőkelőbb pozíciót, így első helyen ért célba. Mindez azt jelentette, hogy Kecskeméten is felcsendülhetett a magyar himnusz.

„Remek eredménnyel zárult számunkra a hazai világkupa. Saci és Bence remek összhangban versenyezte végig a napot és ahogy az egyéni versenyek során, úgy most is látszott, hogy mindketten jó formában vannak. A vívás kiválóan sikerült számukra és az uszodában is jól teljesítettek. A lovas pályán becsúszott egy két hiba, mert Bence lova kicsit lógatta a lábát és „lehúzott” akadályokat, de összességében ez is belefért. A kombinált számban Saci első lövészete nem volt tökéletes, de utána minden rendben volt és visszaszerezte az első helyet, amit Bence magabiztosan tartott meg. Így legalább izgalmas volt…” – értékelt a helyszínen Martinek János a férfiak szövetségi kapitánya, aki hozzátette: „a mostani öttusában a vívás és a kombinált szám az, amivel be lehet jutni a döntőbe és versenyeket lehet eldönteni. Ez a két szám kimondottan jól sikerült a mieinknek, de a többi számban is magabiztosak voltak. Büszkék lehetünk a teljesítményükre. Összességében is elégedettek lehetünk a magyar versenyzőkkel. A rutinosak jól szerepeltek, a fiatalok pedig megvillantak és rengeteg tapasztalatot szereztek. Az ilyen erős mezőnyben szerzett rutin rengeteget számít majd a pályafutásuk szempontjából, és biztos vagyok abban, hogy helyes úton járnak, járunk.”

Martinek János ezúttal jobban izgult, mint az elmúlt években. „Amikor még aktív öttusázó voltam, akkor is jobban izgultam a feleségem versenyein, mint a sajátomon. Most is így van. Kint állok a pályák mellett és sokkal jobban izgulok a tanítványaimért. Talán pont ez az izgalom volt az, ami miatt volt bennem drukk a világkupa előtt. De szerencsére minden rendben volt. A következő világkupa után már kialakul az Európa-bajnoki csapat. Kíváncsian várom, hogy a sérüléssel bajlódó Marosi Ádámnak sikerül-e mihamarabb visszanyernie a formáját.” – mondta Martinek János.

„Először is szeretném kiemelni a hazai világkupa szervezését, hiszen egy tökéletes versenyt, nagyon magas színvonalon sikerült lebonyolítani. Éppen ezért jár egy óriási köszönet a szervezésért. Két világkupán voltam külföldön az idei szezonban, de ez a kecskeméti világkupa minden várakozást felülmúlt. Olyan volt a színvonal, mint egy világbajnokságon. Szakmailag egyértelműen ki kell emelnem Kovács Sacit, aki idehaza és nemzetközi szinten is az élmezőnyhöz tartozik és ezúttal is kiváló teljesítményt nyújtott. Megérdemelten, meggyőzően szerzett két érmet, egy bronzot egyéniben, és ma a váltóban egy aranyat. Szeretném még Alekszejev Tamarát is kiemelni, aki ismét odaért a legjobb tíz közé és ha lovaglásban egy kicsit szerencsésebb, akkor jóval előrébb is végezhetett volna. Egy igazi csapatember, aki nagyon fontos láncszemünk és a rutinjával rengeteget segíthet a fiataloknak. Azoknak a fiataloknak, akik ezúttal is fontos tapasztalatokkal gazdagodtak és jól látszik, hogy minden ilyen versenyzési lehetőséggel közelebb kerülnek a nemzetközi mezőnyhöz, élmezőnyhöz. Rengeteg munka vár még ránk. Sőt, most kell csak igazán elkezdenünk dolgozni, hiszen komoly versenyek várnak ránk és ugye az olimpia is rohamtempóban közeledik felénk. Földházi Zsófiával, Boros Alexandrával és Simon Saroltával kiegészülve még erősebbek leszünk. Összességében elégedettek lehetünk és még egyszer köszönet a szervezésért.” – nyilatkozta a helyszínen Kállai Ákos a női válogatott szövetségi kapitánya.

 A vk-sorozat februárban kezdődött – Demeter Bence győzelmével – Los Angelesben, és jól szerepelt ott az ötödikként végző Kasza Róbert is. Márciusban Kairóban találkozott a nemzetközi mezőny, az egyiptomi versenyen Kovács Sarolta lett ötödik, a Fröchlich Tamás, Alekszejev Tamara kettős pedig bronzérmet nyert vegyes váltóban.

A kecskeméti fordulót követően a sorozat negyedik viadalát a lengyelországi Drzonkówban rendezik május utolsó hétvégéjén, míg a vk-döntőt június végén a litvániai Druskininkaiban. Az Európa bajnokságra július közepén Minszkben kerül sor, az év fő versenyére, a világbajnokságra pedig augusztus végén Kairóban.

Részletes eredmények: http://www.uipmworld.org

2017.05.08.

Friss hírek

Kasza Róbert ezüstérmes, a Kasza Róbert, Marosi Ádám, Demeter Bence csapat pedig Európa-bajnok lett Minszkben!

Kasza Róbert ezüstérmes, a Kasza Róbert, Marosi Ádám, Demeter Bence csapat pedig Európa-bajnok lett Minszkben!

Parádésan szerepeltek férfi öttusázóink a Minszkben zajló Európa-bajnokság férfi döntőjében. A miein...

Bronzérmet nyert a férfi csapat az U19 Világbajnokságon!

Bronzérmet nyert a férfi csapat az U19 Világbajnokságon!

A prágai négytusa világbajnokság férfi egyéni döntőjében három magyar fiú versenyzett a mai napon. S...

Kovács Sarolta és a magyar csapat is ezüstérmet szerzett az Európa-bajnokágon!

Kovács Sarolta és a magyar csapat is ezüstérmet szerzett az Európa-bajnokágon!

A Minszkben zajló öttusa Európa-bajnokság szombati napján a női egyéni verseny döntőjét rendezték me...

Gulyás Michelle negyedik lett az U19 Világbajnokságon

Gulyás Michelle negyedik lett az U19 Világbajnokságon

A női döntő végeredménye a magyar lányok számára egy negyedik, egy 23. és egy 34., illetve egy csapa...

Képgaléria

Világkupa döntő_Vilnius2017 Nu Skin Országos Bajnokág Decathlon Két-és Háromtusa MK forduló Ifi A Országos Bajnokság és Mizsér Jenő Emlékverseny DECATHLON HÁROMTUSA MAGYAR KUPA IV. FORDULÓ U15 és U17 korosztályok részére