Születésnapok ma
 

Hazaérkezett Rióból a magyar öttusa-csapat!

Szerda reggel érkezett haza Rio de Janeiróból, a XXXI. Nyári Olimpiai Játékokról az Aranygép, fedélzetén a Magyar Olimpiai Csapat több tagjával, köztük érmes sportolókkal és az öttusázókkal. A hölgyek közül Kovács Sarolta a 17., Földházi Zsófia pedig a 27. helyen végzett. A férfiakat Marosi Ádám és Demeter Bence képviselte, előbbi a 12., utóbbi a 17. helyet szerezte meg. A Syma csarnokba szervezett köszöntésen a sportolókkal és a szövetségi kapitánnyal értékeltük a riói szereplést.

Kovács Sarolta:

„Most is nagy mosoly van az arcomon, hiszen nagyon örülök a többiek sikerének, és jó volt mellettük lenni. Szomorú vagyok, hogy nekem nem sikerült jól szerepelni, mert úgy terveztem, engem is ünnepelhetnek majd. Nagyon szerettem volna egy jó versenyt csinálni, de sajnos ez most nem jött össze. Egy hosszú és alapos elemzést tartunk most, hogy kiderüljön, miért így sikerült ez a két nap. Egy nagyon összetett sportág a miénk, a sikerhez mindennek tökéletesen kell működnie. Nekem ez Moszkvában a világbajnokságon összejött, most sajnos nem.  Például a lovaglás előtti sorsolással most nem volt szerencsém. Az utóbbi évek egyik legjobb úszása után a 8. helyen álltam, de sajnos a lovaglásban visszacsúsztam, és ez megpecsételte a versenyem.”

Saci a kiesése után párjának, Demeter Bencének szurkolt a lelátón. Az olimpiai újonc nagyon jól helytállt, csupán egy rossz lovaglás választotta el a kiugró szerepléstől.

„Sajnos ez egy ilyen sportág. Egészen jól teljesítettem a nap elején, és a 12. helyről várhattam a lovaglást. Ebben a lóban sajnos ennyi volt, nagyon nehéz volt. Szinte birkóznom kellett a lóval, és nem tudtam az apróságokra koncentrálni. De a lovagláson kívül volt három jó számom, erre büszke vagyok. Szerettem volna pontszerző lenni, sajnálom, hogy nem sikerült. Levonom a tanulságokat, és próbálok építkezni ebből a csodálatos élményből.” –értékelte a 17. helyet Demeter Bence.

A szövetségi kapitány, Pálvölgyi Miklós nem tagadja, hogy jobb eredményeket várt, de nem tesz szemrehányást a sportolóknak.

„Kissé csalódott vagyok. Jobb eredményeket vártunk, hiszen négy jó és tökéletesen felkészült sportolóval képviselhettük magunkat. Sajnos mindenkinek volt egy olyan száma, ami lehetetlenné tette a sikeres szereplést. Azt azért érdemes megjegyeznünk, hogy nagyon erős verseny volt, ilyen szoros rajtsorrendre nem is nagyon emlékszem korábbról. De erre kell felkészülnünk: a mezőny erősödik, de nekünk lépést kell tartanunk velük. Az öttusában technikai számok is vannak, ahol nagyon sokat számít a pszichés állapot. Például Ádám teljesítményét alapvetően meghatározta, hogy túlpörögte a vívást, és utána végig futnia kellett az eredmény után. Nagyon emocionális sportág a miénk, de ezért szeretjük. Egyet megígérhetek: lépést fogunk tartani a világgal!”

 Fotó: MOB

2016.08.24.

Friss hírek

Milliós támogatás és szakmai mentorálás várja a jövő bajnokait. Újra itt van a Szentkirályi Tehetségprogram

Milliós támogatás és szakmai mentorálás várja a jövő bajnokait. Újra itt van a Szentkirályi Tehetségprogram

Idén harmadik alkalommal rajtol a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai támogatásával a Szentkirályi Teh...

Edzői konferencia az öttusaszövetség szervezésében

Edzői konferencia az öttusaszövetség szervezésében

Február 3-án neves magyar és külföldi előadók részvételével edzői szemináriumot szervezett a Magyar...

Isten éltesse Benedek Ferencet!

Isten éltesse Benedek Ferencet!

94 éves Benedek Ferenc mesteredző,  a Csepeli MTK, illetve a Budapesti Munkaerőtartalékok SE hajdani...

Jöhet a kieséses rendszerű öttusa

Jöhet a kieséses rendszerű öttusa

Új lebonyolítási forma teszteléséről, illetve bevezetéséről döntött a Nemzetközi Öttusa Szövetség (U...

Képgaléria

Fotók/Photos/Peridot Indoor Competition 2020 Peridot Fedett pályás verseny 2020 sajtótájékoztató Várpalotai Olimpiai Baráti Kör kiállítása Évzáró 2019 Diapolo Elit Bajnokság fotói