Születésnapok ma

Marosi Ádám: “nem vagyok megelégedve a 12. hellyel!”

_LD41473

Marosi Ádám nagyot küzdött és végül a 12. helyen zárta az olimpiát. A londoni ötkarikás játékok bronzérmese azért érkezett Rióba, hogy fényesítsen még egy kicsit a négy évvel ezelőtt megszerzett érmen. Ezért az álomért tovább kell küzdenie, de készségesen nyilatkozott a döntő után.

Tizenkettedik lettél. Közel volt a legjobb tíz, sőt, voltak olyan pillanatok, amikor úgy tűnt, hogy akár még a dobogó is összejöhet.

Biztos a 12. hely?! Nem sikerült a legjobb tíz közé kerülnöm? Mit mondjak erre? Én úgy jöttem ide, hogy olimpiai bajnok szeretnék lenni. Mindent ennek rendeltem alá, az elmúlt szűk egy évben, és ott követtem el a legnagyobb hibát, hogy olimpiai bajnok akartam lenni. Balczó András nagyon sokszor mondta már nekünk, illetve elmesélte a példáját, amikor Münchenben nem ment neki a vívás és elengedte az egészet. És onnantól kezdve megnyerte a vívást. Sajnos nekem nem fért bele az, hogy az első 13-14 asszóból csak hármat nyertem meg. Kísértetiesen hasonló volt a szituáció a négy évvel ezelőttire. Ott, három győzelem hat vereség volt. Ez a mostani kezdés egyszerűen nem fér bele. Tehát, ha a mezőny elején sokan és még többet hibáztak volna, és a csillagok is úgy állnak, akkor bejöhettem volna egy kicsivel jobb pozícióba, jobb helyre. De… sajnos, nagy tanulság volt. Nem vagyok megelégedve a 12. hellyel, nagyon-nagyon nem.

A következő napok, hetek, hogyan telnek majd Marosi Ádámnak?

Nem tudom Hosszú Katinka pontosan mint nyilatkozott. Azt hiszem, már másnap mondta, hogy elkezdte Tokióra a felkészülést. Én azért várok ezzel egy két hetet és utána kezdem a felkészülést Tokióra. Nem vagyok hajlandó úgy abbahagyni, hogy 12. lettem egy Olimpián. Tudom, hogy sokkal több van bennem és ezt nagyon sokan tudják. Az edzőim is tudják, és hogyha én csak öttusázom a versenyen és nem pedig nyerni akarok, akkor ennek olyan következményei vannak, mint 2009-ben és mint 2012-ben.

Friss hírek

Nyolcadik lett a Szentprónai/Bárány fiú váltó az U19-es világbajnokságon

Nyolcadik lett a Szentprónai/Bárány fiú váltó az U19-es világbajnokságon

Szófiában elkezdődött ma az U17/U19-es világbajnokság. A férfiak váltóversenyében Szentprónai Domini...

U17-U19-es Világbajnokság

U17-U19-es Világbajnokság

A mai napon startolt az utánpótlás korúak legnagyobb versenye, az U17-U19-es Világbajnokság Szófiába...

Tizenharmadik lett a magyar mix váltó

Tizenharmadik lett a magyar mix váltó

A juniorok világbajnokságának utolsó napján a mix váltók mérték össze tudásukat. Összesen 18 nemzet...

Kardos Bence 7. helyen végzett a drzonkowi junior világbajnokságon

Kardos Bence 7. helyen végzett a drzonkowi junior világbajnokságon

Ma a férfiak döntőjére került sor a lengyelországi Drzonkowban, a juniorok világversenyén. A magyar...

Képgaléria

2019 aquatlon (kéttusa) sportnap az alsósoknak Világkupa#4 Prága 2019 Székesfehérvári Világkupa /World Cup #3 Világkupa #2 Szófia 2019 U19 Országos Bajnokság fotói