Születésnapok ma
 

Marosi Ádám: “nem vagyok megelégedve a 12. hellyel!”

_LD41473

Marosi Ádám nagyot küzdött és végül a 12. helyen zárta az olimpiát. A londoni ötkarikás játékok bronzérmese azért érkezett Rióba, hogy fényesítsen még egy kicsit a négy évvel ezelőtt megszerzett érmen. Ezért az álomért tovább kell küzdenie, de készségesen nyilatkozott a döntő után.

Tizenkettedik lettél. Közel volt a legjobb tíz, sőt, voltak olyan pillanatok, amikor úgy tűnt, hogy akár még a dobogó is összejöhet.

Biztos a 12. hely?! Nem sikerült a legjobb tíz közé kerülnöm? Mit mondjak erre? Én úgy jöttem ide, hogy olimpiai bajnok szeretnék lenni. Mindent ennek rendeltem alá, az elmúlt szűk egy évben, és ott követtem el a legnagyobb hibát, hogy olimpiai bajnok akartam lenni. Balczó András nagyon sokszor mondta már nekünk, illetve elmesélte a példáját, amikor Münchenben nem ment neki a vívás és elengedte az egészet. És onnantól kezdve megnyerte a vívást. Sajnos nekem nem fért bele az, hogy az első 13-14 asszóból csak hármat nyertem meg. Kísértetiesen hasonló volt a szituáció a négy évvel ezelőttire. Ott, három győzelem hat vereség volt. Ez a mostani kezdés egyszerűen nem fér bele. Tehát, ha a mezőny elején sokan és még többet hibáztak volna, és a csillagok is úgy állnak, akkor bejöhettem volna egy kicsivel jobb pozícióba, jobb helyre. De… sajnos, nagy tanulság volt. Nem vagyok megelégedve a 12. hellyel, nagyon-nagyon nem.

A következő napok, hetek, hogyan telnek majd Marosi Ádámnak?

Nem tudom Hosszú Katinka pontosan mint nyilatkozott. Azt hiszem, már másnap mondta, hogy elkezdte Tokióra a felkészülést. Én azért várok ezzel egy két hetet és utána kezdem a felkészülést Tokióra. Nem vagyok hajlandó úgy abbahagyni, hogy 12. lettem egy Olimpián. Tudom, hogy sokkal több van bennem és ezt nagyon sokan tudják. Az edzőim is tudják, és hogyha én csak öttusázom a versenyen és nem pedig nyerni akarok, akkor ennek olyan következményei vannak, mint 2009-ben és mint 2012-ben.

Friss hírek

ORV vándorkupa a legeredményesebb nemzetnek

ORV vándorkupa a legeredményesebb nemzetnek

A fiatalok 26 fővel vettek részt a Lengyelországban (Spala) megrendezett Olimpiai Reménységek versen...

EGY NAP AZ UTÁNPÓTLÁSÉRT

EGY NAP AZ UTÁNPÓTLÁSÉRT

Edzők, testnevelők, szülők, figyelem! EGY NAP AZ UTÁNPÓTLÁSÉRT november 28-án a Lurdy Ház Rendezvény...

Elkezdődött az Olimpiai Reménységek Versenye Lengyelországban!

Elkezdődött az Olimpiai Reménységek Versenye Lengyelországban!

Az U17 és U 19-es korosztályban induló magyar versenyzők: U19 férfi: Szakály Bence; Katona Bence; Gá...

7. CISM Katonai Világjátékok

7. CISM Katonai Világjátékok

A hetedik CISM Katonai Világjátékok  Vuhan városában kerül megrendezésre 2019. október 15-30. között...

Képgaléria

Diapolo Elit Bajnokság fotói Masters Európa-bajnokság 2019 Gyömrő UIPM Laser Run Világbajnokság 2019 mix váltó UIPM Laser Run Világbajnokság 2019 férfi egyéni UIPM Laser Run Világbajnokság 2019 női egyéni