Születésnapok ma
 

“A versenyzőink mindent megtettek. Ez most ennyire volt elég.” – mondta Pálvölgyi Miklós a döntő után.

A férfi döntő után a magyar öttusa válogatott szövetségi kapitányát, Pálvölgyi Miklóst kértük értékelésre.

honlapKapitány úr, véget ért öttusázóink számára az Olimpia. Hogyan összegzi a látottakat, mennyire elégedett?

Nem lehetek elégedett ezzel a teljesítménnyel, azzal együtt, hogy a versenyzők mindent megtettek. Azt kell mondjam, hogy Marosi Ádám ilyen céltudatosan és majdnem aszkéta módon készült fel erre a versenyre és lehetett is rajta látni, hogy milyen formában van. Sajnos, a vívásban belelépett egy 0-5-s szériába és azt nem tudta már fölhozni. Az utolsó versenyszámon egy fantasztikus „kombájnt” csinált és előtte egy szép lovas pályát is ment, úszásban is remek eredmény a 2:01, tehát mindent megtett. Ez a 0-5 nem tette alkalmassá.

Demeter Bence is megtett mindent. Jól sikerült a vívása, amibe még volt is, mert az utolsó pár asszóban talán elfáradt. Nagyon jól úszott, most gyönyörűen „kombájnozott”, de kihúzott egy lovat, ami öt fát vert, méghozzá elég gorombán, tehát abszolút nem lovas hibával. Őlbe vette a fákat: egy minősíthetetlen ló volt.

A lányoknál azt kell mondanom, hogy Földházi Zsófia a sérülése után nem tudott egyből elkezdeni edzeni, de ahhoz képest fizikailag elég jól fölzárkózott. A lovaglásban pechje volt, mert ezt a hibát nem érdemelte meg és hát vívásban fejlődnie kell ehhez a mezőnyhöz, hogy lépést tudjon tartani. Kovács Saci pedig ugyanúgy, mint Bence, belenyúlt egy lóba, ami túl sokat hibázott és egyszerűen kiesett az élversenyzők közül. Azt mondom, hogy ez egy nagyon érdekes verseny volt. Az élversenyzőknek gyakorlatilag már nincs hova fejlődniük és a középmezőny meg úgy ránk zárkózott, hogy a 22. úszóeredmény is 2:05 volt, tehát négy másodperc vagy öt másodperc volt az eleje és a 22. között. Tehát nem keletkeznek igazán differenciák.

Összezárt a mezőny és ettől iszonyatosan labilis az egész eredményesség és rendkívül nagy forgás van benne. Azzal együtt, hogy a győztes Lesun, aki az utolsó évek legjobb versenyzője, nagyon megérdemelten nyerte meg az olimpiát. De elsősorban annak köszönheti, hogy óriásit vívott és a „kombájnba” is helytállt.

Azt gondolom, hogy a versenyzőink a helyén tudják kezelni ezt a teljesítményt és tudják, hogy mi volt az a hiba ami meggátolta őket abban, hogy előrébb lépjenek. Most hazamegyünk és egy hosszú pihenő lesz. Azalatt kiértékeljük a helyzetet, megbeszéljük, hogy mit lehet tenni, hogy mit csináljunk másképp…

Friss hírek

Országos Bajnokság az új formátum szerint

Országos Bajnokság az új formátum szerint

2021. október 4-8. között kerül megrendezésre az az Országos Bajnokság Budapesten, ahol a  2024-es p...

Tizenegy éremmel lett gazdagabb a magyar utánpótlás mezőny

Tizenegy éremmel lett gazdagabb a magyar utánpótlás mezőny

Az U17-es és az U19-es öttusázók portugáliai Európa-bajnokságáról (Caldas da Rainha) öt éremmel tért...

Lovasképesítő vizsga-időpontváltozás-október 1.!

Lovasképesítő vizsga-időpontváltozás-október 1.!

Tisztelt Szakosztályok! A szeptemberi lovasképesítő időpontja megváltozott. Az eredetileg kiírt szep...

Elhunyt Malaczkó István

Elhunyt Malaczkó István

Sajnálattal tudatjuk, hogy a tegnapi napon elhunyt Malaczkó István, a Csepel, majd a BHSE egykori ed...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.