Születésnapok ma
 

“A versenyzőink mindent megtettek. Ez most ennyire volt elég.” – mondta Pálvölgyi Miklós a döntő után.

A férfi döntő után a magyar öttusa válogatott szövetségi kapitányát, Pálvölgyi Miklóst kértük értékelésre.

honlapKapitány úr, véget ért öttusázóink számára az Olimpia. Hogyan összegzi a látottakat, mennyire elégedett?

Nem lehetek elégedett ezzel a teljesítménnyel, azzal együtt, hogy a versenyzők mindent megtettek. Azt kell mondjam, hogy Marosi Ádám ilyen céltudatosan és majdnem aszkéta módon készült fel erre a versenyre és lehetett is rajta látni, hogy milyen formában van. Sajnos, a vívásban belelépett egy 0-5-s szériába és azt nem tudta már fölhozni. Az utolsó versenyszámon egy fantasztikus „kombájnt” csinált és előtte egy szép lovas pályát is ment, úszásban is remek eredmény a 2:01, tehát mindent megtett. Ez a 0-5 nem tette alkalmassá.

Demeter Bence is megtett mindent. Jól sikerült a vívása, amibe még volt is, mert az utolsó pár asszóban talán elfáradt. Nagyon jól úszott, most gyönyörűen „kombájnozott”, de kihúzott egy lovat, ami öt fát vert, méghozzá elég gorombán, tehát abszolút nem lovas hibával. Őlbe vette a fákat: egy minősíthetetlen ló volt.

A lányoknál azt kell mondanom, hogy Földházi Zsófia a sérülése után nem tudott egyből elkezdeni edzeni, de ahhoz képest fizikailag elég jól fölzárkózott. A lovaglásban pechje volt, mert ezt a hibát nem érdemelte meg és hát vívásban fejlődnie kell ehhez a mezőnyhöz, hogy lépést tudjon tartani. Kovács Saci pedig ugyanúgy, mint Bence, belenyúlt egy lóba, ami túl sokat hibázott és egyszerűen kiesett az élversenyzők közül. Azt mondom, hogy ez egy nagyon érdekes verseny volt. Az élversenyzőknek gyakorlatilag már nincs hova fejlődniük és a középmezőny meg úgy ránk zárkózott, hogy a 22. úszóeredmény is 2:05 volt, tehát négy másodperc vagy öt másodperc volt az eleje és a 22. között. Tehát nem keletkeznek igazán differenciák.

Összezárt a mezőny és ettől iszonyatosan labilis az egész eredményesség és rendkívül nagy forgás van benne. Azzal együtt, hogy a győztes Lesun, aki az utolsó évek legjobb versenyzője, nagyon megérdemelten nyerte meg az olimpiát. De elsősorban annak köszönheti, hogy óriásit vívott és a „kombájnba” is helytállt.

Azt gondolom, hogy a versenyzőink a helyén tudják kezelni ezt a teljesítményt és tudják, hogy mi volt az a hiba ami meggátolta őket abban, hogy előrébb lépjenek. Most hazamegyünk és egy hosszú pihenő lesz. Azalatt kiértékeljük a helyzetet, megbeszéljük, hogy mit lehet tenni, hogy mit csináljunk másképp…

Friss hírek

ORV vándorkupa a legeredményesebb nemzetnek

ORV vándorkupa a legeredményesebb nemzetnek

A fiatalok 26 fővel vettek részt a Lengyelországban (Spala) megrendezett Olimpiai Reménységek versen...

EGY NAP AZ UTÁNPÓTLÁSÉRT

EGY NAP AZ UTÁNPÓTLÁSÉRT

Edzők, testnevelők, szülők, figyelem! EGY NAP AZ UTÁNPÓTLÁSÉRT november 28-án a Lurdy Ház Rendezvény...

Elkezdődött az Olimpiai Reménységek Versenye Lengyelországban!

Elkezdődött az Olimpiai Reménységek Versenye Lengyelországban!

Az U17 és U 19-es korosztályban induló magyar versenyzők: U19 férfi: Szakály Bence; Katona Bence; Gá...

7. CISM Katonai Világjátékok

7. CISM Katonai Világjátékok

A hetedik CISM Katonai Világjátékok  Vuhan városában kerül megrendezésre 2019. október 15-30. között...

Képgaléria

Diapolo Elit Bajnokság fotói Masters Európa-bajnokság 2019 Gyömrő UIPM Laser Run Világbajnokság 2019 mix váltó UIPM Laser Run Világbajnokság 2019 férfi egyéni UIPM Laser Run Világbajnokság 2019 női egyéni