Születésnapok ma
 

36 férfi és 34 női nevezés érkezett a hétvégi Nu Skin Országos Bajnokságra!

Ma sajtótájékoztatót tartott a Magyar Öttusa Szövetség. Természetesen a hétvégi országos bajnokság, valamint a közelgő olimpia és a felkészülés szolgáltatott kellő témát. A sajtóeseményen a hétvégi országos bajnoksággal kapcsolatban a házigazda Volán Fehérvár szakosztály igazgatója, a korábbi olimpiai bajnok Vörös Zsuzsanna elmondta: ez lesz az utolsó magyarországi verseny az olimpia előtt. Jelezte, hogy összesen 70 induló – 36 férfi, 34 nő – nevezett az ob-ra. Garantált tehát, hogy izgalmas versenyt rendezhet Székesfehérvár, hiszen az ötkarikás játékok évében különösen fontos állomás az országos bajnokság. Kármán Sándor versenyigazgató szerint a hazai élmezőnyből szinte mindenki rajthoz áll, és az olimpiai résztvevő ausztrál Chloe és Max Esposito is indul. A női verseny szombaton, mint Kulcsár Antal emlékverseny kerül megrendezésre. A férfiak versenyét vasárnap rendezik meg a városi uszodában és a Volán sporttelepén.

Fontos információk derültek ki a júliusi öttusa Európa-bajnoksággal kapcsolatban is. A szövetségi kapitány, Pálvölgyi Miklós tájékoztatása alapján az olimpiai résztvevő Marosi Ádám, Demeter Bence, Kovács Sarolta és Földházi Zsófia csak váltóban versenyez a közelgő szófiai öttusa Európa-bajnokságon. „ Az Eb egyéni számaiban az olimpiára ki nem került versenyzők, valamint az OB-n jó teljesítményt nyújtó fiatalok indulhatnak.” – mondta Pálvölgyi Miklós, aki hozzátette: az országos és az Európa-bajnokság kiváló erőfelmérő lesz a Riói Olimpia előtt.

Pálvölgyi Miklós szólt arról is, hogy múlt hét eleje óta Tatán készülnek az öttusázó olimpikonok, ennek keretében igyekeznek minél többször közösen edzeni a szintén ott készülő vívóválogatottal. Megjegyezte, hogy az olimpiai felkészülés hajrájában további három hétig lesznek Tatán, majd augusztus 10-én elutaznak Rio de Janeiróba, ahol 18-ától rendezik az öttusaversenyeket.

Pál Kata, a Nu Skin kelet-európai régiójának értékesítési alelnöke, mint az esemény főszponzora elmondta, hogy az elmúlt évek visszajelzései alapján úgy érzi, kölcsönösen pozitív fogadtatásra lelt az együttműködés mindkét oldalról. Cégük üzleti partnerei illetve alkalmazottai részéről rendszeresen tapasztalható az öttusa iránt egyre növekvő érdeklődést és a sportolók is örömmel használják a Nu Skin termékeit.

Dr. Réczei Géza, a Magyar Öttusa Szövetség elnöke és Cser-Palkovics András polgármester gratulált az olimpiára kijutott magyar versenyzőknek és reményüket fejezték ki, hogy érmekkel térnek haza Rióból.

Nu Skin Felnőtt Országos Bajnokság

Fotó: Róth Tamás

2016.06.13.

Friss hírek

Milliós támogatás és szakmai mentorálás várja a jövő bajnokait. Újra itt van a Szentkirályi Tehetségprogram

Milliós támogatás és szakmai mentorálás várja a jövő bajnokait. Újra itt van a Szentkirályi Tehetségprogram

Idén harmadik alkalommal rajtol a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai támogatásával a Szentkirályi Teh...

Edzői konferencia az öttusaszövetség szervezésében

Edzői konferencia az öttusaszövetség szervezésében

Február 3-án neves magyar és külföldi előadók részvételével edzői szemináriumot szervezett a Magyar...

Isten éltesse Benedek Ferencet!

Isten éltesse Benedek Ferencet!

94 éves Benedek Ferenc mesteredző,  a Csepeli MTK, illetve a Budapesti Munkaerőtartalékok SE hajdani...

Jöhet a kieséses rendszerű öttusa

Jöhet a kieséses rendszerű öttusa

Új lebonyolítási forma teszteléséről, illetve bevezetéséről döntött a Nemzetközi Öttusa Szövetség (U...

Képgaléria

Fotók/Photos/Peridot Indoor Competition 2020 Peridot Fedett pályás verseny 2020 sajtótájékoztató Várpalotai Olimpiai Baráti Kör kiállítása Évzáró 2019 Diapolo Elit Bajnokság fotói