Születésnapok ma
 

Mizsér Jenő

Mizsér Jenő az öttusával 1953-ban versenyzőként került kapcsolatba, majd klub- és válogatott edzőként, valamint szakosztályvezetőként, szakfelügyelőként, továbbá versenybíróként fél évszázadon át szolgálta szeretett sportágát, melynek múltjával, változó szabályaival, illetve mindenkori történéseivel több kötetben ismertette meg az érdeklődőket. Nagymértékben járult hozzá többek között fia, az olimpiai és világbajnok Mizsér Attila sikereihez.

Tevékenységéért többször részesült rangos elismerésben, így például 1988-ban a Munka Érdemrend ezüst fokozatát vehette át, 1993-ban a Magyar Köztársaság Sportdíját kapta meg, 2000-ben pedig a Magyar Olimpiai Bizottság Médiadíjat ítélt neki és szerzőtársainak A magyar öttusa története című könyvért. 2003-ban a sportág európai szövetsége is méltatta, diplomával jutalmazta, míg 2004 áprilisában MOB-díjban részesült. Utóbbit betegsége miatt nem a hivatalos ünnepség keretében, a szervezet közgyűlésén, hanem az olimpiát megelőző július 20-i tatai nyílt napon vette át.

Ő volt az, aki mindent tudott az öttusáról, de vallotta, hogy nem csak a sport világában, hanem az irodalomban és egyéb művészetekben is jártasnak kell lenni. Híres volt nagyfokú empátiájáról, a neveltjei iránti elhivatottságáról.

2004-ben, 75 éves korában hunyt el Mizsér Jenő öttusa mesteredző, a sportág elismert krónikása.

Friss hírek

ORV vándorkupa a legeredményesebb nemzetnek

ORV vándorkupa a legeredményesebb nemzetnek

A fiatalok 26 fővel vettek részt a Lengyelországban (Spala) megrendezett Olimpiai Reménységek versen...

EGY NAP AZ UTÁNPÓTLÁSÉRT

EGY NAP AZ UTÁNPÓTLÁSÉRT

Edzők, testnevelők, szülők, figyelem! EGY NAP AZ UTÁNPÓTLÁSÉRT november 28-án a Lurdy Ház Rendezvény...

Elkezdődött az Olimpiai Reménységek Versenye Lengyelországban!

Elkezdődött az Olimpiai Reménységek Versenye Lengyelországban!

Az U17 és U 19-es korosztályban induló magyar versenyzők: U19 férfi: Szakály Bence; Katona Bence; Gá...

7. CISM Katonai Világjátékok

7. CISM Katonai Világjátékok

A hetedik CISM Katonai Világjátékok  Vuhan városában kerül megrendezésre 2019. október 15-30. között...

Képgaléria

Diapolo Elit Bajnokság fotói Masters Európa-bajnokság 2019 Gyömrő UIPM Laser Run Világbajnokság 2019 mix váltó UIPM Laser Run Világbajnokság 2019 férfi egyéni UIPM Laser Run Világbajnokság 2019 női egyéni