Születésnapok ma
 

MAROSI ÁDÁM: A HÁROM VK-DOBOGÓ ELÉG KELL, HOGY LEGYEN A KVÓTÁHOZ

Két magyar is dobogóra állhatott a Kecskeméten rendezett öttusa-világkupa férfiversenyének fináléjában. Marosi Ádám a kombinált futásban a második, Demeter Bence a harmadik helyen ért a célba. A győzelmet a brit James Cooke harcolta ki. A magyarok így tovább gyűjtötték a kvótához szükséges pontjaikat.

Marosi az idény első két vk-viadalán, Kairóban és Rio de Janeiróban ezüst-, illetve bronzérmes volt, a vasárnapi sikerével pedig szinte biztosra vehető, hogy a világranglistáról olimpiai kvótához juthat. A 200 méteres úszásban a hetedik legjobb időt érte el 2:02.31 perccel, majd a vívásban még jobban szerepelt: 23 ellenfelét győzte le, és csak 12-től kapott ki, ezzel ebben a számban második volt, összesítésben pedig az élre állt. Lovaglásban három akadályt vert le, emiatt a francia Gauthier Romani mögé szorult három ponttal. Mögötte kis különbségekkel követték egymást az élcsoport tagjai, köztük a hibátlan lovaglásával negyedik helyre zárkózó Demeter és a lovaspályát szintén rontás nélkül teljesítő, hatodik Tibolya Péter.

A lövészetekkel megszakított 4×800 méteres futásban a harmadik lövészet után a brit Cooke tetemes előnyre tett szert, s ezt már senki sem tudta ledolgozni a célig. Marosi megelőzte a francia ellenfelét, sőt Demeter is felkapaszkodott a harmadik pozícióba. Végül a dobogóra is ők hárman állhattak fel.

„Úgy jöttem erre a versenyre, hogy a kvótaszerzésre pontot teszek. Mindent elkövettem ezért, és a három vk-dobogó elég kell, hogy legyen a kvótához. Bízom benne, hogy a szövetség döntése alapján én leszek majd az egyik olimpiai induló” – mondta Marosi, arra utalva, hogy ha kettőnél többen jutnak kvótához, akkor a szövetségnek kell eldöntenie, kiket nevez.

Demeter is jó helyen áll a kvalifikációs rangsorban, mivel Rióban kilencedik volt, és a harmadik vk-n, Rómában is a döntős mezőny első felében zárt. „Nem számítottam ilyen jó eredményre, ugyanakkor a következő versenyeken azon leszek, hogy nekem is meglegyen a kvótám, azután pedig már a kapitány feladata lesz dönteni” – mondta.

Az olimpiai kvalifikációt már tavaly megszerző Kaszának vasárnap nem sikerült a vívása, ez meghatározta szereplését, és nem tudott az élcsoportba kerülni. Ezzel együtt szépen zárkózott fel, a kombinált számban övé volt az ötödik legjobb eredmény.

„Kaszának van tavalyról kvalifikációja, Marosi vezeti az olimpiai ranglistát, annyi pontja van, hogy ki is oszthatnák neki az indulási jogot, ezzel a teljesítménnyel pedig Bence is ott lesz a kvótások között” – összegzett Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány.

A világkupa döntőjébe azok a versenyzők kaphatnak meghívást, akik három világkupán szerepeltek. Így a vk-sorozat döntőjében Marosi és Demeter, illetve a nőknél Földházi Zsófia és Alekszejev Tamara lehet ott.

„Hogy ki megy az olimpiára, az majd a világbajnokság után dől el” – közölte a kapitány.

A vasárnapi férfi döntőben négy további magyar szerepelt: Tibolya Péter visszaesett a 16. helyre, Kasza Róbert 17., Horváth Norbert 24., Málits István pedig 33. lett.

Előző napon a nők között Földházi Zsófia ezüstéremmel zárt.

(MOB-MTI, Fotó_MOB)

Friss hírek

ORV vándorkupa a legeredményesebb nemzetnek

ORV vándorkupa a legeredményesebb nemzetnek

A fiatalok 26 fővel vettek részt a Lengyelországban (Spala) megrendezett Olimpiai Reménységek versen...

EGY NAP AZ UTÁNPÓTLÁSÉRT

EGY NAP AZ UTÁNPÓTLÁSÉRT

Edzők, testnevelők, szülők, figyelem! EGY NAP AZ UTÁNPÓTLÁSÉRT november 28-án a Lurdy Ház Rendezvény...

Elkezdődött az Olimpiai Reménységek Versenye Lengyelországban!

Elkezdődött az Olimpiai Reménységek Versenye Lengyelországban!

Az U17 és U 19-es korosztályban induló magyar versenyzők: U19 férfi: Szakály Bence; Katona Bence; Gá...

7. CISM Katonai Világjátékok

7. CISM Katonai Világjátékok

A hetedik CISM Katonai Világjátékok  Vuhan városában kerül megrendezésre 2019. október 15-30. között...

Képgaléria

Diapolo Elit Bajnokság fotói Masters Európa-bajnokság 2019 Gyömrő UIPM Laser Run Világbajnokság 2019 mix váltó UIPM Laser Run Világbajnokság 2019 férfi egyéni UIPM Laser Run Világbajnokság 2019 női egyéni