Születésnapok ma
 

Marosi Ádám harmadik lett a Riói Világkupán!

Három magyar versenyzőért szoríthattunk a Rióban zajló Világkupa férfi döntőjében és a mieink nem is okoztak csalódást. A Kasza Róbert, Demeter Bence, Marosi Ádám trió már jó ideje a világ élmezőnyének tagja, így tulajdonképpen egyáltalán nem meglepő egy-egy kiugró teljesítmény a fiúktól, de ismerve a jelenlegi öttusa sport nemzetközi mezőnyét, biztosra menni, biztosat állítani sosem lehet, ugyanis nagyon kiélezett csaták döntenek a helyezésekről a versenyeken. És ez Rióban sem volt másképpen.

A finálé első részében még Kasza Róbert állt a legjobban, aki harmadik lett vívásban és úszásban is a mezőny első harmadában végzett. Előbbi tusában huszonegy győzelmet aratott és 230 pontot gyűjtött, míg utóbbi számban a 11. helyen végzett. (2’01:71, 335 pont) A másik két magyar résztvevő közül Marosi Ádám tizennyolc győztes asszóval a 11. helyen végzett ebben a számban (209 pont), míg Demeter Bence  Marosinál is jobb volt. 19 győzelmet aratott, ezzel a 10. helyen végzett és 220 ponttal gazdagodott.

Úszásban Marosi Ádám 2’01:10-es időeredménnyel nyolcadik lett és teljesítményéért 337 pontot kapott, míg Demeter Bence 23. lett ebben a számban (2’04:59, 327 pont). A lovaglás az olimpiai bronzérmes Marosi Ádámnak sikerült a legjobban a három magyar fiú közül. Hibátlanul teljesítette a pályát és a maximális 300 pont került a neve mellé, ami már arra utalt, hogy ebből egy nagy eredmény is következhet a verseny végén. Demeter Bence 5. lett a lovaspályán (293 pont), Kasza Róbertnek viszont kimondottan rosszul sikerült ez a tusa. Végül csupán 31. lett ebben a számban (251 pont).

A záró tusa végén nagy magyar siker született, ugyanis Marosi Ádám végül harmadikként ért célba. Ehhez az kellett, hogy a jól sikerüljön számára a kombinált szám. A 11’23:66-os idő végül a 10. helyet jelentette ebben a számban, de ami ennél sokkal fontosabb, hogy Marosi Ádám 1463 pontot kapott a nap során és felállhatott a riói dobogó legalsó fokára. Demeter Bence is bekerült a legjobb tízbe. A fiatal magyar tehetség végül a kilencedik helyen zárt (1441 pont). Kasza Róbert az erős kezdés után a mezőny második felében végzett Rióban, ami a számok nyelvén a 24. helyet és 1404 megszerzett pontot jelentett számára.

A szezon második Világkupáját a koreai Jun Woontgtae (1472 pont) nyerte, míg a dobogó második fokára az egyiptomi El Geziry Omar (1471 pont) állhatott fel.

Eredmények:

http://www.pentathlon.org/events/results/?id=140

Fotó: UIPM

Friss hírek

Milliós támogatás és szakmai mentorálás várja a jövő bajnokait. Újra itt van a Szentkirályi Tehetségprogram

Milliós támogatás és szakmai mentorálás várja a jövő bajnokait. Újra itt van a Szentkirályi Tehetségprogram

Idén harmadik alkalommal rajtol a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai támogatásával a Szentkirályi Teh...

Edzői konferencia az öttusaszövetség szervezésében

Edzői konferencia az öttusaszövetség szervezésében

Február 3-án neves magyar és külföldi előadók részvételével edzői szemináriumot szervezett a Magyar...

Isten éltesse Benedek Ferencet!

Isten éltesse Benedek Ferencet!

94 éves Benedek Ferenc mesteredző,  a Csepeli MTK, illetve a Budapesti Munkaerőtartalékok SE hajdani...

Jöhet a kieséses rendszerű öttusa

Jöhet a kieséses rendszerű öttusa

Új lebonyolítási forma teszteléséről, illetve bevezetéséről döntött a Nemzetközi Öttusa Szövetség (U...

Képgaléria

Fotók/Photos/Peridot Indoor Competition 2020 Peridot Fedett pályás verseny 2020 sajtótájékoztató Várpalotai Olimpiai Baráti Kör kiállítása Évzáró 2019 Diapolo Elit Bajnokság fotói