Születésnapok ma

Harangozó és Málits ezüstérmes lett váltóban!

 

A Harangozó Bence, Málits István páros ezüstérmet nyert az angliai öttusa Európa-bajnokság férfi váltó versenyében szerdán. Az Omándi Rebeka, Szávai Liliána összetételű női váltónk hetedik lett.

A magyarok hatodikak voltak a 2×100 méteres úszásban, majd a vívásban is, a lovaspályán viszont hibátlanul, mindössze egy másodperces időtúllépéssel mentek végig, ezzel összesítésben a hatodik helyről a negyedikre léptek előre.

A lövészetekkel kombinált 4×800 méteres futásban Harangozó némileg felzárkózva az előtte indulókra stabilan őrizte a negyedik helyet, majd Málits – aki korábban még nem indult sem Eb-n, sem vb-n a felnőttek között – remek futással két pozíciót előre tudott lépni. A versenyt az ukránok nyerték, míg a bronzérem az olaszoknak jutott.

A NŐI VÁLTÓNK HETEDIK LETT

Omándi Rebeka és Szávai Liliána a női váltó versenyben a hetedik helyen végzett.

A magyar páros a nap elején ötödik volt a 2×100 méteres úszásban, majd nyolcadikként, azaz utolsóként zárta – jelentős ponthátránnyal – a vívást. Emiatt összesítésben is visszacsúszott a nyolcadik helyre, aztán a lovaspályán is sok pontot „hagyott ott”, így a kombinált számot nyolcadikként kezdhette meg. Mindkét váltótagnak 2×800 métert kellett futnia és közben kétszer kellett lőnie a továbbra is zuhogó esőben, 14 fokban. A magyarok közül Ormándi kezdett, aki megelőzte ír ellenfelét, majd a hetedik helyet később Szávai is magabiztosan őrizte meg. Az aranyérmet a németek szerezték meg, másodikként az orosz, harmadikként pedig a litván váltó futott a célba.

RTG_2110 RTG_2122

ÖTTUSA EB NŐI VÁLTÓ

1. Németország (Lena Schöneborn, Annika Schleu) 1397 pont 2. Oroszország (Jekatyerina Huraszkina, Szvetlana Lebegyeva) 1372 3. Litvánia (Lina Batuleviciute, Emilija Serapinaite) 1359 …7. Magyarország (Ormándi Rebeka, Szávai Liliána) 1258 (úszás: 2:08.18 perc/316 pont, vívás: 14 győzelem/28 vereség/175 pont, lovaglás: 259 pont, lövészet-futás: 13:12.0 perc/508 pont)

Fotó:Róth Tamás

Friss hírek

Eredményesen zárult az U24 Országos Bajnokság

Eredményesen zárult az U24 Országos Bajnokság

Az U24- es Országos Bajnokságon a lányoknál főként az ifjúsági, a fiúknál pedig junior korosztályú v...

A Barta Luca, Regős Gergely mix váltó 17. helyen zárt a szófiai világkupán

A Barta Luca, Regős Gergely mix váltó 17. helyen zárt a szófiai világkupán

A világkupák során eddig még nem tapasztalt létszámú mezőny gyűlt össze a mix váltó napon. Összesen...

Regős Gergely 26. helyen zárt a szófiai világkupán

Regős Gergely 26. helyen zárt a szófiai világkupán

A szófiai világkupa a férfiak versenyével folytatódott, ahová a négy magyar fiú közül egyedül Regős...

Gulyás Michelle 14., Guzi Blanka 35. helyen zárt Szófiában

Gulyás Michelle 14., Guzi Blanka 35. helyen zárt Szófiában

A világkupa sorozat 2. állomásán, a bulgáriai Szófiában négy magyar lány közül kettőnek, Gulyás Mich...

Képgaléria

Világkupa #2 Szófia 2019 U19 Országos Bajnokság fotói Junior Országos Bajnokság 2019 Fotók/Photos/Peridot Indoor Competition 2019 Héraklész Gála 2019