Születésnapok ma
 

Félbeszakadt a női verseny Acapulcóban

Félbeszakadt és végeredmény nélkül zárult az idei Világkupa-szezon első női egyéni versenye. Az első két szám után még úgy tűnt, hogy minden rendben lesz. Azt leszámítva, hogy a mexikói szervezők úgy gondolták, hogy egy Világkupához méltó, ha a vívópástokat egy lebetonozott kosárlabda pályán „állítják fel”, a medence vízét pedig ráérnek a verseny után lecserélni. A versenyzők állítása szerint mindössze két méteres a „látótávolság” az acapulcói medencében, mert annyira koszos a víz. Valószínűleg a körülmények is komoly szerepet játszottak abban, hogy a vívás nem sikerült jól sem Kovács Saroltának (16/19), sem pedig Földházi Zsófiának (17/18). Úszásban ugyan mindketten javítottak és az első tíz között várták a folytatást, de arra senki sem számított, ami a lovaspályán történt.

Nuskin_kupa_3725

A szervezők versenyzésre alkalmatlan lovakkal próbálták lebonyolítani a következő számot, aminek az lett az eredménye, hogy tizenkilencen! lovagoltak nulla pontot. Volt olyan ló, amely a pályára sem volt hajlandó bemenni, de a többivel sem jártak jobban a versenyzők, hiszen ugrani gyakorlatilag nem akartak, vagy tudtak a lovak. A verseny első 12 helyezettje is „lenullázta” magát, és az akkor még vezető, amerikai Isaksen Margaux összehívta a versenyzőket, akik közösen úgy döntöttek, hogy a kombinált számban nem indulnak el, mert a lovaspályán történtek irreálissá tették a Világkupát. Bár a szervezők győzködték a lányokat, a verseny végül félbeszakadt és eredmény nélkül zárult.

„Talán mondhatjuk, hogy példátlan, ami történt. A körülmények ellenére, a versenyzők a vívást és az úszást végigcsinálták, de a lovaglás után félbeszakadt a verseny. Sajnos, ezek a lovak nem voltak alkalmasak versenyzésre, és bár mindenki azért jött ide, hogy versenyezzen, annyira irreálissá vált a küzdelem, hogy a lányok úgy döntöttek, hogy nem folytatják.” – mondta a csapatot elkísérő Fábián László. Az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok öttusázó hozzátette:  természetesen az lett volna a jó, ha befejezik a lányok a versenyt, de nagyon egységesen álltak ki az igazukért, így a szervezőknek bele kellett törődnie abba, hogy nem lesz befejezve a női egyéni.

A MOB sportigazgatója szerint a férfi verseny is veszélyben van. „Azt ígérték, hogy új lovakat hoznak és mindent megtesznek azért, hogy meg lehessen rendezni a férfiak egyéni számát. A sportolók viszont nem szeretnék a testi épségüket kockáztatni, csak korrekt körülmények között versenyeznének. Ők is összeültek, és átbeszélték a lehetőséget. Egyelőre úgy tűnik, hogy nem versenyeznek, de itt azért még van némi remény a folytatásra” – mondta Fábián László.

Nuskin_kupa_1642

Magyar idő szerint, délután három óra körül derül ki, hogy a férfiak elkezdik-e az idei első Világkupát Acapulcóban.

/Vobeczky Zoltán/

Friss hírek

Korábban pótolják az országos bajnokságot

Korábban pótolják az országos bajnokságot

A tervezettnél néhány nappal korábban pótolják az öttusázók márciusban elhalasztott országos bajnoks...

A New Pentathlon Format győztesei Guzi Blanka és Bőhm Csaba

A New Pentathlon Format győztesei Guzi Blanka és Bőhm Csaba

Az új formátumú öttusa verseny tegnapi dobogósai: Nök: 1. Guzi Blanka, 2. Alekszejev Tamara, 3. Réti...

Öttusa a 2023-as Európai Játékokon

Öttusa a 2023-as Európai Játékokon

2023-ban Krakkóban és Kis-lengyelországi vajdaságban rendezik meg az Európai Játékokat, melyen első...

YOG New Tetrathlon Format eredmények

YOG New Tetrathlon Format eredmények

Hétvégén lezajlott a YOG New Tetrathlon Format Tesztverseny Csepelen. A lányok versenyének helyezett...

Képgaléria

New Pentathlon Format 2020.09.15. YOG New Tetrathlon Format 2020.09.12. New Format tesztverseny a Beach Sport Fesztiválon/FOTÓK Benedek Ferenc búcsúztatása/Galéria Fotók/Photos/Peridot Indoor Competition 2020